Кметълски истории. Катунът от Каварна. Световните роклегенди в България - Цонко Цонев

Кметълски истории. Катунът от Каварна. Световните роклегенди в България
Автор: Цонко Цонев
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-04-22
Нашата цена: 8.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Цонко Цонев е кмет на град Каварна от 2003 до 2015 г. Избран за Мъж на България за 2005г. Фен на рок музиката и инициатор на ежегодния фестивал ”Каварна рок фест”. Градоначалникът, който прочу Каварна като столицата на рока. По негова покана България посещават над 100 световно известни групи и музикални изпълнители. ”Катунът от Каварна ” е втората част на ”Кметълски истории”, случили се извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в Каварна. Ще видите в непозната светлина легенди като ”Дийп Пърпъл”, Йорн Ланде, ”Скорпиънс”, ”UFO” и много други.

”Цонко избра, сбъдвайки своите мечти, да обогатява община Каварна чрез развиване на културата. Неотделима част от това е рокът, а наотделима част от рока са кметълските истории.”

Джими Найденов

”Аз чувствам Цонко като част от моя културен живот, защото каквито и трудности да имам, се обръщам към него за съвети. Той винаги е протягал ръка към театъра и е човек с широка душа.”

Теди Москов

„Да са живи и здрави полезните идиоти като теб, Цонко!”

Ернестина Шинова

Цонко Цонев е български политик, кмет на община Каварна от 2003 г. до 2015 г. Завършва средното си образование в МГ „Иван Вазов“ в Добрич. Висшето си образование получава в Юридическия факултет на Софийски университет „Климент Охридски“. В периода 1994–1995 г. е юрист на община Каварна, а от 1995 до 1999 г. е общински съветник в Каварна. Адвокат е в адвокатската колегия в Добрич и е специалист по граждански дела. Избран е за Мъж на България за 2005-та година. Запален фен е на рок музиката и по негова идея и инициатива се провежда ежегодният фестивал Каварна рок фест.