Буквар за 1. клас - Владимир Попов, Антоанета Миланова, Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева

Буквар за 1. клас
Автор: Владимир Попов, Антоанета Миланова, Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева
Обем: 104 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета АзБуки"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-05-29
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
„Червеният буквар” на Владимир Попов, който през последните 15 години неизменно и категорично е № 1 в предпочитанията на началните учители, е с ново съдържание. След като ограмоти над 600 000 деца, той бе преработен така, че да отговаря на новата учебна програма по български език и литература за 1. клас с новия ред на изучаване на буквите. Добавени са много нови текстове от Антоанета Миланова, Красимира Брайкова, Донка Диварова и Росица Цанева, които са автори и на методическата част.
Текстовете в буквара се характеризират с четивност, съдържателност, художественост, жанрово и тематично разнообразие. Близки до детския опит и душевност, възпитателни и занимателни, те стимулират четенето и подготвят първокласника за срещата му с литературните творби в читанката.
Учебното съдържание на буквара е съобразено с областите на компетентност, заложени в новата учебна програма, чрез които се постигат очакваните резултати.
В основата на методиката е звуковият аналитико-синтетичен метод на ограмотяване, който е доразвит от водещи учители. Обучението се реализира в рамките на два етапа – предбуквен и буквен. Границите между тях може да бъдат променяни според постиженията на учениците.
Предвидени са 9 урока за затвърдяване на знанията и 5 обобщителни урока.
Букварът на издателство „Просвета АзБуки“ е еднакво подходящ за бързо успяващи ученици и за такива, които изпитват затруднения в овладяването на езика. Учебното му съдържание е адаптивно и лесно пригодимо за всеки стил на преподаване и учене.