Буквар и читанка за 1. клас за ученици, живеещи в чужбина - Тодорка Митева, Станка Вълкова, Тома Бинчев, Тодорка Бановска

Буквар и читанка за 1. клас за ученици, живеещи в чужбина
Автор: Тодорка Митева, Станка Вълкова, Тома Бинчев, Тодорка Бановска
Обем: 120 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-05-29
Нашата цена: 13.91 лв
 

Книгата не е в наличност
С буквара за деца, които учат в чужбина, се осъществява обучението по четене и писане на български език. Съдържанието е съобразено с Държавните образователни изисквания и адаптираните учебни програми на МОН. Илюстрациите и примерите формират представите на първокласниците за текст, изречение, дума, сричка и звук. Интересните и съдържателни текстове обогатяват активния речник и устното общуване на децата на български език.

Читанката е част от буквара. Тя подпомага първокласниците да възприемат и осмислят художествен текст. Представени са някои от най-добрите произведения на българската литература за деца. Включени са всички жанрове, предвидени в учебната програма – приказка, разказ, стихотворение, гатанка и пословица.
В буквара и читанката за децата, които учат в чужбина, успешно се съчетават българската образователна традиция и модерните идеи в европейското образование.