Среднощно синьо. Историята на делфтския порцелан и на една жена с ярка индивидуалност - красива като порцелана и мистериозна като запазения му цвят - Симон ван дер Флюхт

Среднощно синьо. Историята на делфтския порцелан и на една жена с ярка индивидуалност - красива като порцелана и мистериозна като запазения му цвят
Автор: Симон ван дер Флюхт
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Кръгозор"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-06-10
Нашата цена: 15.48 лв
 

Книгата не е в наличност
Романът „Среднощно синьо“ на Симон ван дер Флюхт ни пренася в един от най-интересните периоди от историята на Холандия – нейният Златен век. Увлекателен разказ за създаването на делфтския порцелан и за живота на една жена с ярка индивидуалност – красива като порцелана и мистериозна като запазения му цвят – среднощно синьо.

Авторката умело преплита известни исторически събития, като експлозията в Делфт и епидемията от чума през 17. век, както и реални личности, като Николас Мас, Рембранд и Вермер, с художествена измислица, за да ни разкаже история, изпълнена с изкуство, романтика и криминална интрига.

Романът „Среднощно синьо“ е първият на Симон ван дер Флюхт, който излиза у нас, но в Холандия авторката се радва на голяма популярност и е носител на много награди.