50 места от българската история отвъд България - Теодор Борисов, Светослав Марков

50 места от българската история отвъд България
Автор: Теодор Борисов, Светослав Марков
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Българска история"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-06-17
Нашата цена: 14.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата „50 места от българската история отвъд България“ е първото по рода си издание на българския пазар, което представя историята на значими за българската история места, останали извън съвременните граници на България. Историята на всеки един от обектите е представена на две страници, като в допълнение е изготвена и карта, указваща мястото на което се намира, както и набор от допълнителни любопитни факти. По този начин се цели книгата не само да разказва историята на местата, намерили място на страниците ѝ, но и да бъде от полза за всеки турист.

Благодарение на книгата ще научите за един от от най-големите барелефи на Ботев, намиращ се извън пределите на България, в столицата на Молдова Кишинев. Или пък за извисяващата се в Рим статуя на Иван Вазов. Ще узнаете и за мястото, където е отсядал Димитър Димов – на метри от световноизвестния музей „Прадо“ в Мадрид. Страниците ще ви пренесат и край живописното езеро Комо в къщата, в която последен пристан намира Пенчо Славейков. След това може да се „разходите“ по древноримски проход, който се отваря веднъж годишно, за да събере отново два народа, живели векове един до друг. Ще „посетите“ и изящен дворец в Словакия, превърнал се в последно убежище на един прокуден български цар.

Благодарение на „50 места от българската история отвъд България“ ще стигнете и до далечна Нигерия, на 7 000 километра от Родината, където ще откриете точно копие на Двореца на културата и спорта във Варна, проектирано от български архитекти. Междувременно пък може да се отбиете и до „Градината на българския народ“ в Израел.

Отправете се на едно незабравимо пътешествие из българската история отвъд България!