Самостоятелното дете, или как да стана мързелива майка - Анна Бикова

Самостоятелното дете, или как да стана мързелива майка
Автор: Анна Бикова
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-08-19
Нашата цена: 13.20 лв
 

Книгата не е в наличност
Мили майки (а защо не и татковци!), ако си мислите, че след прочитането на тази книга ще можете по цял ден да гледате телевизия и да бъбрите по телефона, грешите. Отглеждането и възпитанието на едно дете не е лесна работа. И все пак, ако възприемете модела на авторката, наистина ще ви остава повече лично време, а малкото ви слънчице ще расте по-самостоятелно и по-уверено в себе си. Любопитните наблюдения и практичните съвети на майката на две момчета Анна Бикова – психолог, педагог и популярен блогър, наистина помагат при множество кошмарни за всеки родител ситуации. Помагат ни да погледнем критично на собствените си свръхочаквания и свръхзагриженост, да възпитаваме децата си с по-голяма лекота, с повече радост и весела изобретателност. От тази книга ще разберете:

Как да научим детето да заспива в креватчето си, да си подрежда играчките и да се облича само.

Кога трябва да помогнем на детето и кога ще е по-добре да се въздържим.

Как да изключим „майката перфекционистка” в себе си и да включим „мързеливата майка”.

Защо свръхопеката е опасна и как да я избегнем.

И още много неща.

Защото Анна Бикова е убедена, че похватите на „мързеливата майка“ ще ни приближат към целта – да направим децата си самостоятелни, инициативни и отговорни.

Анна Бикова е психолог, педагог и популярен блогър.

Идеята за книгата се ражда, след като Бикова публикува мнението си във форум на руски сайт. Авторката е убедена, че похватите на „мързеливата майка“ ще ни приближат към целта – да направим децата си самостоятелни, инициативни и отговорни.