Никога повече сама - Мери Хигинс Кларк

Никога повече сама
Автор: Мери Хигинс Кларк
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-10-15
Нашата цена: 12.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Романтичен круиз на луксозен лайнер се оказва смъртоносен!

За да избяга от пагубното и унизително арестуване на годеника си в навечерието на сватбата им, Силия Килбрайд, експерт по скъпоценните камъни, се ангажира да изнася лекции на борда на най-новия луксозен круизен кораб „Куин Шарлот“.

Там се запознава с осемдесет и шест годишната лейди Емили Хейуд – „лейди Ем“, както е известна по цял свят. Необикновено богата, лейди Ем е собственик и на безценна смарагдова огърлица, която възнамерява да предаде на Института „Смитсониън“ след круиза.

На третия ден след отплаването лейди Ем е намерена мъртва, а огърлицата е изчезнала. Дали не е дело на привидно преданата й лична секретарка Бренда Мартин, или на финансовия й съветник Роджър Пиърсън и съпругата му Ивон, които е поканила на круиза? Или пък на професор Хенри Лонгуърт - всепризнат шекспировед, който изнася лекции на борда? А защо да не е Девън Майкълсън - пенсиониран инженер, който иска да разпръсне праха на починалата си съпруга в океана? Списъкът от заподозрени е дълъг и нараства все повече.

Силия се заема да разкрие убиеца, без да си дава сметка на каква смъртна опасност се излага, преди корабът да стигне крайната си дестинация.