Писмо до сестра ми - Мария Пеева, Люси Рикспуун

Писмо до сестра ми
Автор: Мария Пеева, Люси Рикспуун
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Софтпрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-11-04
Нашата цена: 15.46 лв
 

Книгата не е в наличност
Първият роман на Мария Пеева, известна като Мама Нинджа, и доктора по клинична психология Люси Рикспуун се чете на един дъх, но топли дълго. „Писмо до сестра ми“ е история за две сестри като двете страни на монета – неразривно свързани, но и неоспоримо различни, и за онези малки нащърбени ръбчета във всеки от нас, които ни помагат да се напасваме с другите.

Животът им тече с десет часа разлика и 180 градуса разминаване в ежедневието. Докато в София Радост приготвя закуската на болния си син, отбягва сърдитото сумтене на дъщеря си и преглъща собствените си гневни погледи към своя съпруг; Лора се приспива с шума на океана в Калифорния и с топлата прегръдка на красив италианец след поредния професионален успех като психолог.
Две сестри като двете страни на монета – противоположни, но неизменно свързани. Всяка – стабилен гръб и основа за другата. Но когато монетата се завърта на ръб, животът и на двете е напът да изгуби равновесие. Неочаквани разкрития от миналото и съдбовни избори в настоящето преобръщат всичко, в което са вярвали. Единствено писмата, които си разменят, им помагат да запазят здравия си разум в свят, който изглежда все по-безумен и за двете им.

Във виртуалното пространство Мария Пеева е по-известна като Мама Нинджа. Блогът й има хиляди последователи и разглежда откровено, с много хумор и щипка мъдрост всякакви теми, свързани със семейството, родителството и обществото. По професия Мария е филмов преводач, а по призвание - майка на четирима сина. Вярва в необикновеността на обикновените хора.

Люси Рикспуун е доктор по клинична психология и практикуващ терапевт. Работи с деца във високо функционалната част на аутистичния спектър. Клиничните й интереси включват влиянието на емиграцията върху човешката психика, проблеми в човешките взаимоотношения, психопатия и адаптация след промени в живота. От почти 15 години живее в Съединените Щати. Обича да пътува, да чете и вярва в готвенето като терапия.