Панаир на суетата - Уилям Текери

Панаир на суетата
Автор: Уилям Текери
Обем: 848 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Апостроф"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-06-10
Нашата цена: 20.01 лв
 

Книгата не е в наличност
Вечен роман за дързостта на жената, която следва мечтите си

„Панаир на суетата“ е една от най-добрите книги на всички времена. Първоначално публикувана през 1848 г., тя си остава неувяхваща световна класика и задължително четиво за всяко поколение. Уилям Текери създава вечен роман, сбъднал най-романтичните копнежи на всяко женско сърце.

Историята проследява съдбата на завладяващата и безжалостна Беки Шарп, докато се движи по пътя ѝ през лондонския елит с ужасяваща решителност и амбиция. Тя прилага цялото си остроумие, коварство и сексапил, проправяйки си път във обществото, което никога не е било по-негостоприемно, отколкото през първата половина на XIX век. Въпреки скромния си произход Ребека е непоклатимо решена да сбъдне мечтите си, каквото и да ѝ коства това.

Тази героиня е прецедент в световната литература и поразява със своите качества: красива, безсърдечна, егоистична, безотговорна, хитра и дяволски добра компания. Ребека е един от най-прочутите женски образи, изграждани някога – именно тя е прототипът и вдъхновението за създадената по-късно Скарлет О’Хара.

Уилям Текери е роден през 1811 г. в Калкута, Индия. Той е сред най-четените и известни британски писатели. Световна слава му носи прочутата сатира, която пише за нравите в английското общество „Панаир на суетата“ от 1848 г.