Изобразително изкуство за 8. клас - Мариана Мойнова, Вяра Гунева-Георгиева

Изобразително изкуство за 8. клас
Автор: Мариана Мойнова, Вяра Гунева-Георгиева
Обем: 52 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета Плюс"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-07-12
Нашата цена: 7.60 лв
 

Книгата не е в наличност
Съдържанието на учебника е синтезирано в 7 теми, които се изучават в 18 учебни часа. В два от тях са включени входящата и изходящата диагностика. Основните цели на авторите са:

-да запознаят осмокласниците с неизвестни за тях творби на изобразителното изкуство;
-да стимулират у учениците положителните емоционални преживявания;
-да обогатят техните знания с интересна и значима информация.

Наред с това очакваните резултати, заложени в учебната програма на МОН, се покриват напълно. Новите понятия се изясняват както в уроците, така и в речника в края на учебника.
Педагогическата технология, върху която е изграден учебникът, е устойчива и е разгърната още в учебниците за 5. и 6. клас. Авторите са се постарали да създадат учебник, който вдъхновява учениците, привлича ги към изобразителното изкуство и ги убеждава, че художествената дейност е значима.
Преподаването на изобразително изкуство в 8. клас по новата учебна програма е предизвикателство за българския учител. Той трябва да изгради с подрастващите взаимоотношения, които да съхранят интереса им към изкуството и през следващите години. Затова в помощ на учителя са предложени познатите рубрики „Из страниците”, „Любопитно”, „Техники”.
Текстовете са кратки и изчерпателни, с богат илюстративен материал. Използват се игрови елементи за стимулиране на експерименталната дейност на учениците.