Информационни технологии за 9. клас - Николина Николова, Елиза Стефанова, Мирослава Николова, Диана Петрова, Дафинка Митева, Красен Стефанов

Информационни технологии за 9. клас
Автор: Николина Николова, Елиза Стефанова, Мирослава Николова, Диана Петрова, Дафинка Митева, Красен Стефанов
Обем: 68 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-09-11
Нашата цена: 8.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Одобрен със заповед № РД 09-1246/19.07.2018

Няма невъзможни мисии – това вече знаят учениците, които са ползвали учебниците на този авторски колектив в 5., 6., 7. и 8. клас. Всеки урок е организиран около една „Мисия” – предизвикателна проблемна ситуация, при чието разплитане се въвежда новото учебно съдържание. Мисията е проектно задание, което с напредване на учебната година става все по-мащабно, а в нейния край вече е реален екипен проект. Изпълнението ѝ гарантира постигането на очакваните от учебната програма резултати. Тя става възможна с помощта на разнообразни дидактически средства:

-задачи с практическо приложение;
-игри;
-предизвикателства;
-откриване на съкровища (знания);
-нови оръжия (умения за работа с високотехнологични средства).
Рубриката „Трикове” описва детайлно различни техники за постигане на конкретни резултати. Прилагайки ги, учениците на практика развиват уменията, залегнали в учебната програма. За удобство новите понятия са изведени в таблица в началото на урока. В учебника са включени и много допълнителни задачи за самостоятелна или екипна работа, водещи до трайно усвояване на учебното съдържание.
Авторите са вложили в учебника дългогодишния си опит от работата по национални и международни проекти, свързани със съвременните методи за обучение по информационни технологии. Учебникът изгражда у учениците високи дигитални компетентности, които със сигурност ще са им необходими за бъдеща реализация, независимо в коя област смятат да се развиват.