Карта от кости - Джеймс Ролинс

Карта от кости
Автор: Джеймс Ролинс
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-09-23
Нашата цена: 14.57 лв
 

Книгата не е в наличност
Обиколете света с екип от елитни учени убийци!

Том Кланси и Дан Браун сякаш са си дали среща в този спиращ дъха трилър - първия от вълнуващата нова поредица за мисиите на Сигма.

Когато богомолците, събрали се за тържествена меса в Кьолнската катедрала, срещат смъртта си от огън, който ги изпепелява отвътре, САЩ пращат на мястото екип на Сигма. Трагедията е нещо повече от палеж и масово убийство - някой е откраднал безценното съкровище, съхранявано от векове в златната мощехранителница на катедралата - костите на библейските влъхви, легендарните Трима царе.

Капитан Грей Пиърс, ново попълнение в Сигма, повежда своя екип на лов за Драконовия двор - тайно аристократично братство на алхимици, което датира още от Средновековието и се стреми към налагането на нов световен ред с помощта на обвитите в мистика кости. Екипът на Сигма тръгва по следите на лабиринт от улики - от готическите катедрали на Европа през останките на Седемте чудеса на древния свят до едно мистериозно място, където наука и религия се сливат в заплаха, невиждана от самото сътворение на Вселената.