Френска матура + CD - Бойка Паликарска, Маргарита Топлийска

Френска матура + CD
Автор: Бойка Паликарска, Маргарита Топлийска
Обем: 136 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-05-26
Нашата цена: 12.32 лв
 

Книгата не е в наличност
Мога за отличен!

Френска матура + CD е поредното заглавие от новата поредица помагала „Мога за отличен!“ в каталога на издателство „Колибри“. Подходящо е за всички ученици, които изучават френски език в гимназиалната степен, то предлага възможност за развиване на уменията за слушане, за четене, за писане, както и за обогатяване на знанията по лексика и граматика в диапазона на нивата В1 – В2 по Общата европейската езикова рамка.

Тестовете отговарят на установения от МОН формат и съдържание на ДЗИ по френски език. Тематиката на материалите, подбрани от достоверни френскоезични източници, е актуална, разнообразна и съобразена с интересите и потребностите на младите хора.

Френска матура + CD има обучителен и развиващ характер, тъй като верните отговори са обяснени. Всеки ключ, който следва тестовете, съдържа верния отговор и основанието за избора му при упражненията за слушане и четене. Шестте ключа на граматичните задачи предлагат и основните граматически правила и изключения, илюстрирани с примери.

Помагалото съдържа общо: 6 теста; 6 ключа на верните отговори с обяснения и примери;18 транскрипции на звукозаписите; аудио СD със записи на текстовете за слушане; списък с препоръчителна литература.

Всеки тест се състои от:

- 15 задачи за тренировка и оценка на уменията за слушане;
- 15 задачи за избор на вярна лексикална единица в свързан текст;
- 15 изречения за избор на вярна граматична единица;
- 15 упражнения за разбиране на писмен текст;
- 2 теми със задачи за писмено изразяване.