Как да станем грамотни: правописни правила, упражнения, тестове - Светлозар Георгиев

Как да станем грамотни: правописни правила, упражнения, тестове
Автор: Светлозар Георгиев
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2019-11-17
Нашата цена: 13.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Пълно и достъпно изложени езикови правила, упражнения и тестове, гарантиращи успех на изпита за НВО след 7. клас, на ДЗИ и на кандидатстудентския изпит по български език и литература.

Помагалото съдържа основните правила на правописа, граматиката, пунктуацията и лексикологията на книжовния ни език, съобразени с Официалния правописен речник. Предназначено е за преподаватели по български език и литература, за ученици, готвещи се за НВО след 7. клас и за ДЗИ, за кандидат-студенти, за специалисти, които се нуждаят от езикови справки, както и за всички, които искат да подобрят своята грамотност. Помагалото включва разнообразни упражнения, свързани с най-важните езикови проблеми, и контролни тестове, даващи възможност да се провери доколко са овладени езиковите правила. Справянето с упражненията и тестовете гарантира успех на изпита за НВО, на ДЗИ и на кандидатстудентския изпит по български език.

Включва: правопис на гласни и съгласни; слято, полуслято и разделно писане; употреба на главни букви; членуване; използване на бройна и учтива форма; употреба на местоимения; съгласуване на частите на изречението; употреба на запетая и други пунктуационни знаци; лексикални книжовни норми.