Дориан. Продължение на "Портретът на Дориан Грей" - Джереми Рийд

Дориан. Продължение на "Портретът на Дориан Грей"
Автор: Джереми Рийд
Обем: 223 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лъчезар Минчев"
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-12-14
Нашата цена: 4.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Този роман започва оттам, където свършва романът на Уайлд. „Дориан " е художествено продължение на образа на Дориан Грей, прочутия герой на Оскар Уайлд от „Портретът на Дориан Грей".
Моят Дориан е оцелял след разрязването на портрета и е избягал в Париж, където го откриваме в съжителство с лорд Хенри Уотън. Книгата не е замислена като буквално продължение на произведението на Уайлд, а по-скоро като разширяване на темата в равностоен модерен смисъл. Позволих си игра с времето и съпоставих исторически и съвременни асоциации. Опитах се да запазя духа на класическия декадентски роман на Уайлд и да преобразувам неговата естетика fin de siecle чрез съответната ценностна система в края на двайсети век. Дориан Грей ще остане завинаги образец на младеж, който, макар и външно неподвластен на стареенето, отвътре е покварен и непоправим.
Младост и старост, невинност и опит - това са вечни теми в изкуството. С козметичната операция на Дориан Грей аз не съм променил основните черти, които Уайлд е вложил в своето творение. Просто това е друго време, друго място и историята продължава.

Дж.Р.