125 логически и математически игри - Хорхе Батльори

125 логически и математически игри
Автор: Хорхе Батльори
Обем: 164 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-02-13
Нашата цена: 14.08 лв
 

Книгата не е в наличност
За деца от 6 до над 10 годишна възраст

Развитието на логико-математическата интелигентност е ключова за живота ни. Числата, логиката, моделите… Те присъстват в живота ни и си служим с тях всеки ден. А колко хубаво би било, ако можехме да се забавляваме от практическото приложение на математиката!

Точно такава е целта на тази книга: да направи математиката привлекателен учебен предмет. Да я превърне от сложна в достъпна. Това е сборник с математически и логически игри, предназначени за деца от 6 до над 10 годишна възраст, като всяка игра има означение за кого е предназначена. Тези над сто игри са разпределени в пет раздела:

- Математическо смятане и числова интелигентност

- Логика и бързина на ума

- Стратегия и пространствена структура

- Наблюдение и памет

- Общуване и вербална интелигентност

Целта на игрите е децата да престанат да се страхуват от математиката и в същото време да работят върху логико-математическата си култура, както във, така и извън класната стая.

Това е необходима книга за онези преподаватели, семейства, възпитатели, които могат да посветят време, за да подобрят логико-математическите умения на малките или просто да прекарат приятно време, докато играят и се забавляват с математиката заедно!

Хорхе Батльори е доктор по геология в Барселонския университет, магистър по инженерни науки и управление на околната среда, обучител по околна среда. Водил е курсове за възпитатели и е участвал в различни семинари, посветени на играта като средства за обучение и възпитание - тема, на която е посветил редица от публикациите си.