Измененията в Закона за административните нарушения и наказания от 2020 г. - Коментар - Цветан Сивков

Измененията в Закона за административните нарушения и наказания от 2020 г. - Коментар
Автор: Цветан Сивков
Обем: 132 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-04-13
Нашата цена: 12.81 лв
 

Книгата не е в наличност
ЗАНН действа вече повече от половин век. Което, от една страна, означава, че е успешен закон. Но, от друга страна, няма как за толкова време да не се налагат промени. В края на 2020 г. се направиха изменения и допълнения в ЗАНН, които промениха съществено редица основни положения в закона.

ЗАНН е закон, който се отразява на дейността на практически всички български граждани. Чрез него се осигурява санкция за големия брой правни норми в българската правна система. Всяка година той се прилага за стотици хиляди административни наказания.

Тази студия е първото сериозно цялостно изследване върху мащабните изменения и допълнения в ЗАНН от края на 2020 г. и поради това без съмнение ще е изключително полезна както за студентите, така и за всички практикуващи юристи, а също и за държавни служители, които се занимават с административно наказване. В нея последователно са анализирани всички съществени изменения и допълнения, като авторът аргументирано заключава, че те като цяло са стъпка в правилна посока – и като нормативна уредба, и като приближаване към един бъдещ Административнонаказателен кодекс.

Проф. Цветан Сивков е име в българското административно право и процес. И аз смятам, че всички, които се интересуват от право, ще имат възможността да прочетат един изключително точен анализ на промените в ЗАНН, придружен от съществени изводи – значими както за теорията, така и за практиката.

Проф. д-р Иван Тодоров