Тестове по биология за 6. клас - И. Николова, Л. Банчева

Тестове по биология за 6. клас
Автор: И. Николова, Л. Банчева
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Педагог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-02-22
Нашата цена: 2.73 лв
 

Книгата не е в наличност
Сборникът е учебно помагало по биология, предназначено за ученици от 6. клас. То може да се ползва от учители и всички, които проявяват интерес към тази област от учебното знание. В него са включени тестови задачи, които обхващат всички теми от учебното съдържание по биология за 6. клас, съгласно действащата учебна програма.
Учебното помагало осигурява възможност на учениците за успешна работа при усвояването на биологичните знания и формирането на умения и улеснява работата на учителите в процеса на обучение. Задачите могат да се използват, както за работа в учебните часове, така и при самоподготовка.
Сборникът е универсален, тъй като тестовите задачи съдържат базисната информация, включена във всички вариантни учебници по биология за 6. клас. В някои теми целенасочено са включени по 1 - 2 задачи, които допълват учебното съдържание на съответния вариантен учебник и създават по-пълна представа на учениците за даден обект или процес.
В сборника са включени тестови задачи от различни типове и с различна степен на трудност - с избираем отговор (1 от 4 възможни), за допълване на информация в текст или схема, систематизиране на информация, със свободен отговор (тип есе) и др. Задачите, които са с по-висока степен на трудност или изискват допълнителни познания извън учебната програма, са означени със звездичка. В сборника са включени два теста, чрез които могат да се установяват знанията на учениците при постъпването им в 6. клас (тест за входно ниво) и при завършването му (тест за изходно ниво). На всички задачи са дадени отговорите, като на задачите тип "есе" отговорите могат да се приемат като примерни.
С оглед предстоящите образователни промени считаме, че представеното учебно помагало ще улесни учениците при обучението по биология и ще спомогне за създаването на умения за работа с тестови задачи.

Авторите