Демонът и сеньорита Прим - Паулу Коелю

Демонът и сеньорита Прим
Автор: Паулу Коелю
Обем: 174 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2001-04-26
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
За пореден път Паулу Коелю ни увлича в разглеждането на един важен проблем - борбата между Доброто и Злото, която непрестанно се води в нашите души. Чрез историята на един човек, авторът разказва историята на цялото човечество. Коелю доказва, че днес ние изпитваме същите съмнения като тези на нашите прародители.

Подплатявайки своя разказ с легенди и притчи от различни кътчета на света, авторът ни среща с жителите на едно малко градче. Вискос е селище с вековни традиции, но в упадък, въпреки усилията на жителите му, които се опитват да поддържат традиционните - земеделие, животновъдство, лов за малкото туристи. Те искат да променят всичко и в същото време желаят нещата да продължат както преди.

Докато един ден пристига странник-чужденец. Преследван от духовете на своето болезнено минало, той отправя директно предложение към жителите на Вискос. Предлага им десет кюлчета злато, с което ще бъде осигурено бъдещето на всички тях. Но ... това злато ще бъде дадено на Вискос, ако през следващите седем дни някой бъде намерен убит. Младото момиче - Шантал Прим, което търси своето щастие, е посредник по неволя на псевдотуриста.

Добър или лош е човекът по природа? Има седем решаващи дни за ангелите и демоните, които се включват във вечното Разделение на двете противоположности.