Третата революция. Как да създадем безпрецедентно богатство за всички през новото хилядолетие - Ричард Кош

Третата революция. Как да създадем безпрецедентно богатство за всички през новото хилядолетие
Автор: Ричард Кош
Обем: 335 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-04-27
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
В «ТРЕТАТА РЕВОЛЮЦИЯ» Ричард Кош, автор на бестселърите «ПРИНЦИПЪТ 80/20» и «СИЛОВИТЕ ЗАКОНИ» премества вниманието си от бизнеса и индивидуалния растеж към силите, които оформят обществото.

Каква е Третата революция?

Две революции - капитализмът и демокрацията - преобразяват света през последните 250 години.

Днес капитализмът и демокрацията са се примирили със съществуването си, но са спътници по-скоро по силата на обстоятелствата, отколкото по избор. Те имат много общо помежду си, но капитализмът запазва тъмната си страна, която може да бъде изкоренена само с демократични реформи.

Всички опити на левите сили да реформират или да заменят капитализма с нещо друго завършват с провал, защото интелектуалните предпоставки са погрешни. Намеренията обаче все още са валидни. Интелектуалният банкрут на социализма и социалдемокрацията е оставил след себе си вакуум.

Единственият изход е сливането на капитализма и демокрацията. Демокрацията трябва да възприеме пазарния механизъм по радикално нов начин, за да демократизира капитализма.

Присъединете се към Третата революция! Когато демократизираният капитализъм освободи силата на хората, всички ще станем по-богати и по-щастливи.