Психология за 9. клас - Тихомир Димитров

Психология за 9. клас
Автор: Тихомир Димитров
Обем: 175 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Екстрем"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-05-02
Нашата цена: 3.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Първата очевидна предпоставка на всяко научно питане и говорене е, че светът съществува. Втората предпоставка е, че само част от съществуващия свят е познаваема.
Науките изследват външната физична реалност. Сред тях Психологията е изключение. Единствено тя прониква и във вътрешната (ненаблюдаема) психична реалност у човека. Психологията е себепознание.
Настоящето учебно помагало представлява опит да се свърже, но и да се отграничи Психологията от останалите природни и хуманитарни науки, както и от Философията.
Учебното съдържание е центрирано върху фундаменталните психологически проблеми (теми), а авторите, понятията и психологическите школи са споменати на тяхното естествено място в хода на изложението.
Учебният материал е разпределен в четири части. В тях се разглеждат междуличностните отношения, възприятието на външната действителност, феномените на съзнанието и личностовото развитие.
След частите са приложени тематични дискусии и психологически тестове. Включени са теми за дрогата, сектите, комуникацията, сексуалното общуване, сънищата и др.
В приложенията са поместени най-влиятелните психологически направления (школи), фрагменти от оригинални текстове, мисловни задачи, основните методи на психологическото изследване, съвременните клонове в "Психологията, както и отговорите към тестовете и задачите.

Авторът