Маркетингът на позволението - маркетингът на електронния век. Да превърнем непознатите в приятели, а приятелите - в клиенти - Сет Годин

Маркетингът на позволението - маркетингът на електронния век. Да превърнем непознатите в приятели, а приятелите - в клиенти
Автор: Сет Годин
Обем: 189 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Фокус"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-07-19
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Пионерът на интернет маркетинга иска да промени традиционния начин на рекламиране и предлагане на продукти и услуги. Ще му позволите ли да ви разкрие бъдещето?

Човекът, който Business Week нарече "абсолютният предприемач на Информационния век" обяснява явлението "маркетинг на позволението" - фундаментално нова концепция, която дава възможност на маркетинг специалистите да оформят своето послание така, че потребителите с удоволствие да го възприемат.

Телевизионни реклами прекъсват любимото ни предаване, агенти на фирми за телемаркетинг не се колебаят да ни обезпокоят, т.е. формите на традиционния начин на рекламиране се базират на идеята да откъснат вниманието ни от това, което правим в момента. Сет Гоудин нарича този подход "маркетинг на прекъсването" и твърди, че той вече не води до адекватни резултати.

Вместо да безпокоят потенциалните си клиенти като прекъсват най-ценната им стока - тяхното време - привържениците на маркетинга на позволението мотивират потребителите да приемат рекламата доброволно. Авторът представя съвсем различно тълкуване на рекламиране на стоки и услуги. Като осъществява контакт само с онези, които са проявили интерес желание да получат повече информация за съответната стока, маркетингът на позволението помага на компаниите да установят дългосрочни взаимоотношения с клиентите си, да изградят доверие, да бъдат осведомени за търговската марка и осезателно да увеличат шансовете за продажба.

В тази задълбочена и проницателна книга авторът предлага четири теста, които биха помогнали на практикуващите маркетинг на позволението:

1.Прилаганите от вас рекламни и маркетингови техники активизират ли двустранно взаимоотношение с клиентите ви? Мотивират ли ги "да вдигнат ръка" и да поискат диалог?

2.Разполагате ли с база от позволение? Следите ли броя на хората, които ви позволяват да общувате с тях?