История и цивилизация за 10. клас. Задължителна подготовка - Х. Мирчева, Г. Рангелова

История и цивилизация за 10. клас. Задължителна подготовка
Автор: Х. Мирчева, Г. Рангелова
Обем: 199 стр.
Формат в мм.: 210х280
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-09-05
Нашата цена: 10.92 лв
 

Учебникът е одобрен от МОН

От първия ден на своето „прохождане" XX век налага ускорен, а понякога и неудържим ритъм на живот. В този динамичен, феноменален век гениите на времето извършват невероятното - те превръщат мечтите в реалност. От химерата за полет в ярката светлина на небето до мощните междузвездни кораби; от пламтящата лава на доменните пещи до съвременната електроника, разкриваща простори за информация и комуникация без граници!

Десетки поколения преминават шеметно в годините на един век, в който времето записва величие и слава, битие в гордост и в забрава, огромна скръб и горест в пламъците на войните, дълбока вяра и надежда в добродетелния дух!

Двадесети век е един огромен извор на опит и съзидание, на силни страсти и безумия! Сътвореното в нашето съвремие е свежо в паметта на живите и в отпечатъка на страниците на историята. В живата и в написаната памет се разкриват изключителни примери на смели решения, силни емоции и неизбежни рискове. В тях вървят десетки поколения, които сътворяват потребното, новото, красивото, рушат и пак градят, за да запазят живия живот и постиженията на човешката култура.

Феномените на нашето време са изключително разнообразни. Високообразованият съвременник трябва да ги познава, за да намери своето място в настоящето и в бъдещето.

Да „ погледнем " в страниците на историята на съвременния свят, за да открием себе си!