Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса. Шест стратегически принципи за мениджъри - Марк Макнийли

Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса. Шест стратегически принципи за мениджъри
Автор: Марк Макнийли
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 145х220
Издател: ИК "Фокус"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2001-12-14
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Това е първата книга от поредицата на издателство Фокус "Бизнесът". Целта на тази поредица е да помогне на мениджърите и всички, които се стремят към осъществяване на успешен бизнес, да създават и да се възползват от конкурентните предимства в условията на новата икономика. Включени са бизнес заглавия от ново поколение, всяко от които е достъпно, авторитетно и фокусирано върху съществено значими бизнес въпроси водещи автори, консултанти и гуру от сферата на мениджмънта, маркетинга, рекламата, финансите, стратегията, електронната търговия, предлагат задълбочени анализи и прозрения, аргументирани с действителни и актуални примери от дейността на реални компании и личности. Книгите от поредицата "Бизнесът" провокират и ангажират читателя, като му предоставят изобилие от авангардни, новаторски и творчески бизнес модели.

"Макнийли заслужава благодарността на бизнес средите. Това е най-добрата книга, превърнала вечните стратегии на Сун Дзъ в полезен пътеводител за корпоративните стратези."

Преди повече от две хилядолетия забележителният китайски генерал Сун Дзъ написва класическия трактат върху военната стратегия, известен като "Изкуството на войната". В новата си книга "Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса" Марк Макнийли илюстрира как стратегическите принципи на Сун Дзъ успешно да се приложат в съвременни бизнес ситуации. Книгата се състои от две части първата представлява анализ на идеите на Сун Дзъ, синтезирани в шест стратегически принципа, а втората - оригиналния текст на трактата "Изкуството на войната". Авторът ни показва как да завладеем пазарен дял без да предизвикаме отмъстителна реакция у конкуренцията; как да се прицелим в слабите точки на конкурентите си; как максимално да се възползваме от пазарната информация. Макнийли демонстрира колко ценни за бизнеса и превъзмогването на конкуренцията са бързината предварителна подготовка стратегията и нуждата от успешни лидери. В последната глава Макнийли предлага директен и полезен метод, чрез който читателите могат да приложат на практика съветите и изводите от "Сун Дзъ и изкуството на войната в бизнеса "