Защо сме различни? Междукултурни различия в семейството, обществото и бизнеса - Михаил Минков

Защо сме различни? Междукултурни различия в семейството, обществото и бизнеса
Автор: Михаил Минков
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2002-04-12
Нашата цена: 12.74 лв
 

Второ преработено и допълнено издание.

Нестихващият читателски интерес към първото издание на книгата, продължаващ вече повече от три години, наложи преиздаването на й в осъвременен вид.

Настоящият вариант се опира на най-новите, широкообхватни междукултурни изследвания на World Values Survey, Pew Research Center, Project GLOBE, и много международни организации и университетски учени от цял свят.

* Обърнато е повече внимание на биологичните различия на групово равнище, за които се твърди, че биха могли да имат културни последствия.
* Добавена е цяла глава, посветена на темата що е интелигентност и може ли да се твърди, че едни народи са по-умни от други.
* По нов начин се третира въпросът кое прави едни общества по-щастливи от други, независимо от тяхната бедност.

Поради динамиката на международната обстановка, особен интерес представлява анализът на онези култури, при които промяната в посока към западната цивилизация не се посреща с особено въодушевление. Предложен е анализ на тяхната силна религиозност в напълно нова светлина.

Най-интересно е откритието на автора, че на групово равнище националната гордост и високото самочувствие корелират силно с нисък образователен успех в точните науки, а оттам и със слаб икономически растеж в бедните страни.

Книгата е предназначена за всеки, който се интересува от корените на неразбирателствата и сблъсъците в глобализиращия се свят.