Да катурнем слончето. Дзен-будизма и изкуството на управлението - Стенли Бинг

Да катурнем слончето. Дзен-будизма и изкуството на управлението
Автор: Стенли Бинг
Обем: 244 стр.
Формат в мм.: 130х190
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2002-06-18
Нашата цена: 10.92 лв
 

След огромния успех на „Как би постъпил Макиавели?", Стенли Бинг дарява читателите с ново хумористично четиво, в което обяснява по какъв начин би се променила вашата работа, ако личният ви консултант се казва Буда.

Това е базата на забавния сатиричен наръчник на Бинг, който предлага да търсим вътрешен покой в лицето на огромния, своенравен и понякога миризлив слон, който се държи съвсем като шефа ни. Възприемайки концепцията за издигането на управленския стил до нови висини, Бинг призовава за революция в духа на работното място, за превръщане на пренапрегнатите, потиснати и стресирани служители в модел за концентрация от дзен-будистки тип, способни да сграбчат мрачно навъсените си шефове и да ги завъртят на малкото пръстче на своето самосъзнание.

В хармония с уникалната способност на Бинг да предлага социално-делово четиво от типа „Направи си сам", „Да катурнем слончето" действително се превръща в полезен и весел пътеводител, който ни води към едно разумно подредено и обосновано работно място, на което не само ще оцелеем, но и ще постигнем забележителни успехи.

Стенли Бинг е коментатор на „Форчън" от 1995 г. Освен това пише за „Ескуайър", „Ню Йорк Таймс Мегъзин" и „Уолстрийт Джърнъл". Автор е на „Лойд — какво се случи?" и заема висок пост в една слонска корпорация. Живее в Рошел, Ню Йорк.