Антон Дя - cells

Антон Дяков - живот и изкуство. Автобиография
Автор: Антон Дяков
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "ЖАР "
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-07-18
Нашата цена: 6.37 лв
 

Народната мъдрост „Всяко зло - за добро" илюстрира точно живота на световноизвестния бас Антон Дяков. По време на комунистическия режим в България не му позволяват да се реализира като певец и той заминава за Рим. Тук среща Борис Христов, който оценява високо гласа му и го подкрепя, учи в музикалната академия „Санта Чечилия" и прави успешен дебют. Така започва триумфалният му път към световните сцени.

Любимец на маестро Караян, Антон Дяков има щастието да работи и с други прочути диригенти — Андре Клюитанс, Жорж: Претр, Джузепе Патане, Сейджи Озава, Рикардо Шаи. Благодарение на изключителния си глас, внушително актьорско присъствие и желязна дисциплина, създава роли - еталони в изкуството: Крал Филип II, Дон Кихот, Херцог Синята брада, става великолепен интерпретатор на руското оперно творчество (с ролите на Борис Годунов, Варлаам и др.) и блестящ изпълнител на Вагнер - освен че се справя чудесно с ролята на Гурнеманц, която е препъни-камък за много артисти, той пее почти всичко от композитора, подхождащо на гласа му.

За издателство „ЖАР" е чест и удоволствие да представи малко известния на българската публика Антон Дяков - гражданин на България и гражданин на света.