Плажът "Омаха" - Стивън Хорн

Плажът "Омаха"
Автор: Стивън Хорн
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-08-09
Нашата цена: 7.28 лв
 

След смъртта на невръстната му дъщеря и развода с амбициозната Констанс обещаващата кариера на Филип Баркли – юридически съветник във висшата администрация - се сгромолясва. Сега той живее ден за ден, без интереси, без амбиции, губи дори любопитство.
До деня, в който му възлагат да оглави едно твърде деликатно разследване.
Изчезнал е Мартин Грийн, съветник в Комисията по разузнаване към Американския сенат. ФБР твърди, че случаят засяга националната сигурност. Още повече, че председател на тази комисия е сенаторът Уорън Йънг – бъдещ кандидат-президент и надежда на управляващата партия да се задържи в Белия дом. Един шпионин в близкото му обкръжение може да го провали още на първичните избори.
Филип Баркли съзнава, че многопосочни политически интереси са продиктували решението тъкмо той да изготви “правилния” доклад и да поднесе удобната “истина”. За мнозина почтеността и професионалната му етика не подлежат на съмнение. Крехкото му психическо здраве заплашва да го превърне в безволев инструмент за машинации.
Скоро Филип получава помощник в лицето на амбициозна млада агентка от ФБР. От тях се очаква да приключат, преди разгадаването на мистерията около Мартин да осуети надеждите на Йънг, а не да докажат кой и защо е натопил Грийн. Тайнственият кукловод ще направи всичко възможно да попречи на Баркли да открие истината, довела до смъртта на Грийн – дори това да означава ново убийство.
Почти всеки, когото Филип търси във връзка с Мартин, умира или изчезва. Разследването го отвежда в Ню Йорк, в Аризона и Флорида и назад във времето към едно съмнително самоубийство, станало преди половин век.
Двуличие и предателство изобилстват в този динамичен разказ, осеян с капани, препятствия и непредвидими обрати както пътя към Белия дом.

“Плажът Омаха” е вторият роман на Стивън Хорн, чийто дебют “В нейна защита” излезе на българския пазар с марката на ОБСИДИАН през 2000-та година. Талантлив практикуващ адвокат с литературна дарба, авторът затвърждава своето име в жанра с новия си роман - класически трилър и съвършено лятно четиво.