Антон Гургов. Живот с архитектура - Христо Анастасов

Антон Гургов. Живот с архитектура
Автор: Христо Анастасов
Обем: 114 стр.
Формат в мм.: 230х310
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-08-30
Нашата цена: 14.40 лв
 

Тази книга е плод на разбирането, че историографските изследвания за развитието на архитектурата обхващат както бележещите го значими архитектурни произведения и творческия път на техните автори, така и изследователската дейност на видни учени, носители на нови идеи, разгледана в контекста на съвременната им културна и обществено-политическа ситуация.

Проф. д-р арх. Христо Анастасов е един от най-изявените учени в областта на архитектурните изследвания у нас през втората половина на XX в. и творческата му дейност отразява процесите в развитието на архитектурната мисъл през този период. Израснал и възпитан в семейство с възрожденски дух, получил отлично образование в Софийската класическа гимназия и висшите технически училища във Виена и Берлин, владеещ основните европейски езици, високо ерудиран, представител на Съюза на архитектите в България в работната група HABITAT към Международния съюз на архитектите (UIA) в продължение на 11 години, както и на редица международни форуми, той е известен както у нас, така и в чужбина.

Книгата ще е полезна за архитекти, изкуствоведи, историци и за всички, които се интересуват от развитието на българската архитектура.