Не всичко е пари - Джеймс Хадли Чейс

Не всичко е пари
Автор: Джеймс Хадли Чейс
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-09-16
Нашата цена: 6.37 лв
 

… Малко след пристигането си Клеър поиска да пусне серия от материали за хората, които дърпаха конците на хазарта, но Сам твърдо й се противопостави, защото в един телефонен разговор Тод Корис бе кратък и ясен с инструкциите за позициите на „Кларион": „Не си пъхай носа в работите на Бентънвил и няма да пострадаш. Ако в жалкия ти парцал се появи дори един ред срещу нас, ще се порадваш на хубавичък пожар!" После бе затръшнал слушалката, лишавайки Сам от възможността да го увери, че неприятности няма да има.

Новините се раждаха в Бентънвил, Феървю бе напълно ампутиран от тази привилегия. По тази причина Клеър, и Ал Барнс пътуваха непрекъснато до съседния град, пъхаха се тук-там и се връщаха с пълна торба интересни истории. Сам прочиташе материалите им, след което ги захвърляше в кошчето:

- Май искате да ни подпалят къщичката, а? - отбелязваше той неизменно.

В крайна сметка репортерският екип на „Кларион" все пак получи възможност да напише своя материал за хазарта в Бентънвил. Дори нещо повече - взе пряко участие в окончателния разгром на престъпната организация. Но поредицата от събития, предхождаща този крах, с нищо не подсказваше, че предстоят много убийства и насилие преди финалното спускане на завесата.

Ако не беше Лорели - дребна мошеничка, Хари Дюк никога нямаше да си направи труда да се заинтересува от аферите на Белман - собственика на един от нощните клубове в града. А ако не беше Хари Дюк, никой нямаше да разбере, че Тимсън е убит…