Записки от една голяма страна - Бил Брайсън

Записки от една голяма страна
Автор: Бил Брайсън
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-10-17
Нашата цена: 13.99 лв
 

Един американец се завръща у дома. Бил Брайсън, „най-смешният пътешественик на света", американецът, приел Великобритания за своя втора родина, се завръща в САЩ след двадесетгодишно отсъствие. Резултатът е „Записки от една голяма страна" - комичен, проницателен и информативен поглед към страната зад океана.

В „Записки от една голяма страна" възторгът на човека, преоткрил мечтите на своето детство, се преплита с удивлението от лекотата и удобството на американското ежедневие, от изобилието на стоки и услуги, от дружелюбието и непринудеността на хората.

Но Бил Брайсън нямаше да бъде верен на себе си, ако си бе спестил иронията по отношение на своите съотечественици. Независимо от това дали говори за телевизията, филмовото производство или рекламите, за прословутото американско обездвижване и странния подход на американците към спорта, за забележителностите на американските данъчни формуляри, за комичните разлики между градинарството в САЩ и Великобритания, за полицията, законодателството или образованието. Бил Брайсън ще ви накара да се смеете до сълзи.

„Очарователна книга, великолепни и точни наблюдения върху смешното, излъчващи добросърдечен хумор... Брайсън трябва да се чете бавно, за да можете да му се наслаждавате".