География и икономика за 9 клас. Задължителна подготовка - Росица Гайтанджиева и колектив

География и икономика за 9 клас. Задължителна подготовка
Автор: Росица Гайтанджиева и колектив
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 215х280
Издател: ИК "Д-р Иван Богоров"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-10-23
Нашата цена: 12.65 лв
 

Книгата не е в наличност
В девети клас по география и икономика ще изучавате света, в който живеете - сложен и многообразен, хармоничен и противоречив, красив и страдащ, света, уверено устремен към демокрация и прогрес, създавайки и решавайки много проблеми.

Курсът е комплексен по своя характер, защото включва изучаването на природна и обществена география.

Вие знаете много за географията и икономиката на континентите, на Балканския полуостров, на България и това ще бъде една от изходните ви позиции.

Стремете се да вникнете в същността на природните, социалните, политическите и икономическите процеси, в очертаващите се проблеми и тенденции, което ще ви приобщи към времето и събитията.

За това ще ви помогне много този учебник. Проучете го внимателно и вие ще разберете най-важното - той е съобразен с държавните образователни изисквания, които трябва да постигнете; предлага ви възможности да направите това, участвайки активно в образователния процес със свои мнения, оценки, решения; предлага апарат (въпроси и задачи) за контрол и самоконтрол върху резултатите. По този начин учебникът става надеждно средство за обучение и самообучение.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Учебникът, който Ви предлагаме, съдържа цялостна стратегия за постигане на държавните образователни изисквания в 9. клас: ориентиран е към очакваните резултати; учебно съдържание, съобразено с учебната програма; модели на образователния процес за всички типове уроци с акцент върху стимулиране активността на учениците; инструментариум (въпроси и задачи) за контрол и самоконтрол. Това прави учебника функционален - надежден ресурс за постигане на стандартите.