Мемоарите н - cells

Мемоарите на Клеопатра. Марк Антоний и Клеопатра
Автор: Маргарет Джордж
Обем: 510 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Пан "
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-12-02
Нашата цена: 11.74 лв
 

Антоний и Клеопатра... Любовта им започва така зрелищно, че поразява целия свят. Клеопатра се явява пред Марк Антоний -триумвир и император, облечена като богинята Афродита, на кораб със златна кърма, пурпурни платна и сребърни весла. Антоний е омагьосан. Двамата се отдават на страстта си. Но сред невероятния разкош на Изтока Клеопатра и за миг не забравя голямата си цел - да изгради нова империя, непозната от времето на Александър Велики.

Октавиан - приемникът на божествения Цезар, също гради планове за световна империя. Хладнокръвен, пресметлив и неумолим, той бавно затяга обръча около Клеопатра и Антоний. Легионите са свикани, корабите вдигат платна - битката при Акииум ще реши съдбата на Египет.

Маргарет Джордж е американска писателка, спечелила световна популярност с романите си "Автобиографията на Хенри VIII" и "Кралица Мери Шотландска". Щастливото й хрумване - Клеопатра сама да разкаже невероятната история на своя живот, е в основата на един от най-интересните романи на последното десетилетие. Исторически достоверен, майсторски написан, още с появата си "Мемоарите на Клеопатра "(1997) са превръща в литературна сензация. По книгата е сниман зрелищният филм "Клеопатра "(1999) с участието на Лионор Варела (Клеопатра), Били Зейн (Марк Антоний) и Тимоти Далтън (Цезар).

"Мемоарите на Клеопатра" излиза в два тома: "Цезар и Клеопатра" и "Марк Антоний и Клеопатра"