12-та планета. Първа книга от Хрониките на Земята - Зекария Сичин

12-та планета. Първа книга от Хрониките на Земята
Автор: Зекария Сичин
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2002-12-09
Нашата цена: 16.19 лв
 

ДВАНАДЕСЕТАТА ПЛАНЕТА, първата книга от поредицата, съживява шумерската цивилизация и представя хилядолетни свидетелства за съществуването на Нибиру, родната планета на анунаките, и за тяхното кацане на Земята на всеки 3600 години.

СТЪЛБА КЪМ НЕБЕТО, втората книга, включва древноегипетски свидетелства, показващи, че портата между смъртните и боговете представлявала космодрум на Синайския полуостров, като пирамидите и Сфинксът в Гиза изпълнявали ролята на фарове.

ВОЙНИТЕ НА БОГОВЕТЕ VI ХОРАТА, третата книга, обхваща ханаански, хетски и индийски извори, сравнява с тях случаите с Вавилонската кула и унищожаването на Содом и Гомора и стига до заключението, че преди 4000 години на Земята е било използвано ядрено оръжие.

ИЗГУБЕНИТЕ ЦАРСТВА, четвъртата книга, пренася читателя в доколумбовите цивилизации и древните империи в Северна и Южна Америка и разкрива досега неизвестните древноизточни цивилизации и „градовете на боговете" на олмеките, маите, ацтеките и инките.

КОГАТО ВРЕМЕТО ЗАПОЧНА, петата книга, анализира древните познания от небето и Земята и взаимосвързаните цикли, които довели до появата на астрономията, зодиака и астрологията, както и каменни календари като този в Стоунхендж.

КОСМИЧЕСКИЯТ КОД, шестата книга от поредицата, обяснява как тайните на небесните учители на човечеството били кодирани в Библията и други свещени и тайни „книги" -космически шифър, който свързва хората с техните космически корени.

Научните открития, направени през годините след публикуването на всяка книга, представят все повече потвърждения на невероятните и неортодоксални, основани на научни данни заключения на поредицата. Тези открития и произходът на човечеството и Слънчевата система се разглеждат в следващите книги на автора.

Вярвам, че съвременната наука ще продължи да потвърждава древните знания.