Всемогъщите богове - Морис М.Котърел

Всемогъщите богове
Автор: Морис М.Котърел
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 125х195
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 1999-07-11
Нашата цена: 9.10 лв
 

Всемогьщите БогоВе е за всички, които обичат да се впускат по следите на великите тайни и загадки. Изключително оригинална и невероятна като тълкуване, книгата ще вълнува читатели и изследователи още десетилетия.

Робърт Бювал, Загадката Орион

М. КОТЪРЕЛ е един от най-задълбочените изследователи на културата, религията и живота на древните маи. Във Всемогъщите Богове той иска да узнае кои са хората, живели преди хиляда години в Централна Америка и тръгва по техните следи. Откъде са дошли, как са получили своите невероятни знания, какво е общото между техния цар и бог Господарят Пакал и великите учители Буда и Исус?

Господарят Пакал е бил все-могъщ бог, надарен със свръхестествени способности. Той е бил умът, стоящ зад завещанието на маите, учел е народа си да прилага математика в астрономията за изследване на милиони години в миналото и бъдещето, обяснил е съвършенството на сътворението на света и е хвърлил светлина върху целта на живота. Пакал е оставил послание за пречистването на душата и действителността на вечния живот. В многогодишните си изследвания Котърел стига до извода, че Буда, Исус и Пакал са дошли с мисията да запазят чо-вечеството!