Струна в кръвта - Вал Макдърмид

Струна в кръвта
Автор: Вал Макдърмид
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-02-10
Нашата цена: 15.75 лв
 

"Психологически трилър от висша класа" - Космополитен

„Вал Макдърмид разбива двуизмерните клишета на психологическия криминален роман" - Сан Франсиско Кроникъл

"Интелигентна и завладяваща книга" Таймс

Неуловим сериен убиец извършва безнаказано злодеянията си от единия до другия край на Англия. Чудовищните му престъпления са прикрити с лукавството на хищник. Полицията дори не подозира, че са извършени убийства. Съществува само една незаличена следа и разкриването й е плод на чиста случайност.

Никой не познава по-добре психиката на серийния убиец от доктор Тони Хил, ръководител на Отдела по психологическо профилиране на престъпници. Докато обучава подчинените си, той им възлага примерна задача - начинаещите профайлъри трябва да преценят съществува ли връзка между произволно подбрани случаи и да представят своето заключение. Една млада следователка представя конкретна теория, но печели с нея само присмеха на колегите си. Доказателството за правотата й е ужасно - неизвестният убиец нанася удар и един от екипа загива от страшна смърт.

Възможно ли е скандалното подозрение на младата жена да отговаря на истината? За Тони Хил убийството на негов подчинен превръща преследването на убиеца в лично отмъщение. Заедно с приятелката си Карол Джордан, инспектор от Криминалната полиция, доктор Хил тръгва по следите на опасния хищник, чиято очарователна външност крие болна и извратена душа.

Убиецът е публична личност, измамната му фасада на медиен любимец е толкова умело изградена, че всякакви обвинения срещу него звучат абсурдно. Никой не иска да повярва на ужасната истина.

Психологът и криминалистката са въвлечени в напрегната и рискована игра на котка и мишка, в която ролите могат много лесно да се разменят.