Баудолино - Умберто Еко

Баудолино
Автор: Умберто Еко
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-03-11
Нашата цена: 16.12 лв
 

Някъде в южен Пиемонт, там, където години по-късно ще се издигне град Александрия, Баудолино, малко селянче, надарено с богата фантазия и лъжлив език, впечатлява Фридрих Барбароса дотам, че той го осиновява. Баудолино разказва измислици, но като по чудо всичко, което изрича, се превръща в История. По този начин, наред с други неща, той съставя фалшиво писмо уж от отец Йоан, легендарния владетел на християнско царство в далечния Изток, който по-късно векове наред е разпалвал въображението на мнозина западни пътешественици. Подбуден от измислиците на Баудолино, Фридрих повежда Третия кръстоносен поход за освобождаване на Божи гроб, но действителната му цел е да стигне до царството на отец Йоан.

Приключенски роман за рицари, история на едно невъзможно убийство, фантастичен разказ за причудливи същества - БАУДОЛИНО е необикновена книга, плод на ерудицията на Умберто Еко и на тънкия му хумор.

Умберто Еко е роден в Александрия, Северна Италия, през 1932 г. Преподавател по семиотика и президент на Висшето училище по хуманитарни науки към Университета в Болоня. През 1980 г. дебютира в художествената литература с романа ИМЕТО НА РОЗАТА, последван от МАХАЛОТО НА ФУКО и ОСТРОВЪТ ОТ ПРЕДИШНИЯ ДЕН.