- center cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' w

В началото бе апокалипсисът
Автор: Валтер-Йорг Лангбайн
Обем: 222 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Литера прима "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-03-24
Нашата цена: 6.88 лв
 

В прастари времена от глъбините на Космоса на Земята дошли извънземни същества. Къде е била родината им? И защо е трябвало да я напуснат? „В началото бе апокалипсисът" тръгва по техните следи и възстановява бягството на чужденците към Земята. Узнаваме причината за космическото им преселение и разбираме валидния за Всемира закон за вечната експанзия.

Както пещерният човек напуска примитивното си обиталище и най-напред опознава близките околности, после страната, континента, така и първите мореплаватели преодоляват моретата и завладяват чуждите континенти. И един ден ще последва експанзия във Вселената. Това вече се е случило в отдавна минали времена в глъбините на безкрайния Космос. Космическа катастрофа е принудила чуждите астронавти да бягат. Дошли на Земята и създали разумния човек, за да се върнат после пак в Космоса и да дирят нови светове. Хората от планетата Земя ще последват примера им и също ще напуснат родината си. Един ден кръгът ще се затвори. Наши астронавти ще открият чужда слънчева система, ще проучат планетите и ще влязат в митологията като божествени създания.

„В началото бе апокалипсисът" е резултат от няколко околосветски пътувания (1991-2000 г.) и интензивно проучване на изворите. Книгата пренася читателя надалеч във времето и пространството. На „другия край на света", в Микронезия, се улавя следата на космическите посетители. Кои са били мистериозните богове, изградили преди хилядолетия в Понпай гигантски каменни комплекси върху повече от 100 изкуствени острова? Как са били транспортирани десетките хиляди, дълги до десет метра и тежащи с тонове базалтови стълбове? Защо на изкуствените острови са се появили изкуствени езера, свързани с морето посредством подземни тунели? В чест на какви богове? Какво означават гигантските „храмове" с елипсовидна хоризонтална проекция?

Боговете от Понпай са били същества амфибии. Приличали са на небесните същества, почитани и на остров Пасха. Праисторията на остров Пасха трябва да се пренапише, защото един учен е успял да разчете и преведе първите писмени таблички на тайнствения остров. Най-после тайната им е разгадана. Те предлагат фантастични факти. Прародината на жителите на остров Пасха се е намирала в глъбините на Космоса. Първият им цар е дошъл от Вселената. В края на XX век - съвсем „официално" - отново се съживяват спомените за древната прарелигия. Защо боговете на остров Пасха са дошли на Земята?

На точно такива богове като онези от Понпай и остров Пасха са се молели и са почитали и в Империята на инките - като тайнствения небесен жител на име „Въздушно море" например. Били са в Южна Америка много време преди Царството на инките. За това говорят стародавните митологии на древните високи култури. Изобразени са върху най-древния и същевременно най-загадъчния в света каменен релеф. Горди деца на тези богове са мистериозният народ на „уросите", живял на изкуствени острови в езерото Титикака. Прародителите им не били от този свят. Дошли са на Земята от дълбокия Космос. Защо? За да създадат човека като вид пробен продукт.

Проследяването продължава. Дирята на извънземните води от Микронезия към остров Пасха, оттам в Южна Америка и по-нататък до Африка. Боговете астронавти са същества амфибии, дошли от Сириус. Най-сетне се потвърждават хилядолетните знания на племето догони, че системата Сириус има не две, а три слънца (Сириус А, В и С!).

Присъствието на небесните жители от Вселената представя Праисторията на Египет в нова, фантастична светлина. И до днес в царството на фараоните не е открито истинското „чудо на света" -огромния комплекс от изкуствени езера и гигантски пирамиди. Изградени ли са в Египет преди хилядолетия величествени съоръжения, сигнали към боговете от Вселената с призива „Върнете се на Земята!"?