Сексуалност и духовност. Илюстрован - cells

Сексуалност и духовност. Илюстровано ръководство за сакрална сексуалност
Автор: Клифърд Бишъп
Обем: 152 стр.
Формат в мм.: 200х290
Издател: ИК "Кибеа "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-03-25
Нашата цена: 22.25 лв
 

От зората на човешката история половият акт се е свързвал с търсене на смисъл и удовлетворение. Разглеждайки различни традиции и култури и поредица от задълбочени и провокиращи мисълта теми, тази книга представлява очарователно изследване на могъщата връзка между секса и човешкия дух.

В ПЪРВАТА ЧАСТ НА КНИГАТА са включени древни вярвания и практики и се разглежда отношението на големите световни религии към секса. След анализа на огромното влияние на християнската мисъл върху секса и духовността в Западния свят има раздел, посветен на сексуалните символи и табута.

ПОСЛЕДНАТА ГЛАВА е насочена към сексуалните техники за духовно усъвършенстване. Книгата е богато илюстрирана с исторически и съвременни произведения на изкуството, включително тантристки гравюри и извадки от сексуални ръководства.

Справочният раздел в края на книгата включва преглед на любовните заклинания и сватбените церемонии в различни времена и култури, както и речник на термините.

КЛЮЧОВИ ТЕМИ: плодовитост, девственост, андрогиния, култ към фалоса, обреди и церемонии, еротика и порнография, табу, ритуали на посвещаване и любов.