Световодни комуникационни системи. 3. Приемна част - Проф. Ервин Фердинандов и колектив

Световодни комуникационни системи. 3. Приемна част
Автор: Проф. Ервин Фердинандов и колектив
Обем: 186 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-04-03
Нашата цена: 7.74 лв
 

Учебникът по Световодни комуникационни системи (СКС) е предназначен да обхване дисциплините по оптични (световодни) комуникации сега и в бъдещото развитие на специалността "Комуникационна техника и технологии" в Техническия университет - София. Той може да бъде използван и от студентите, които изучават оптични комуникации в други университети, висши технически училища и колежи.

Съдържанието на учебника се базира на курсовете по Физика, Математика, Основи на електротехниката, Сигнали и системи (в особено съществена степен), Радиовълни и радиолинии, Електронни и полупроводникови прибори. Антени.

Учебникът отговаря на изискванията и на трите степени на висшето образование - бакалаварска, магистърска и докторска. Осигурени са възможности за избирателно (в зависимост от дадената образователна степен) изучаване само на отделни групи от съподредени негови части, без нарушаване на смисловата връзка и без затруднения при последователното възприемане на материала. Това е постигнато чрез въвеждане (частично) на съответни равнища в съдържанието, чрез приемане на методична вариантност в изложението, чрез степенуване и съотнасяне на акцентите и изводите.