- cells

Пигтаун
Автор: Уилям Кониц
Обем: 342 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-04-09
Нашата цена: 6.37 лв
 

Отвори най-горния плик от пощата. Щом видя какво има вътре, отегченото му изражение изчезна и се замени с ужас. Прочете бележката: „Имаме отпечатъците ти на снимките и молбите. Знаем също, че си ходил в управлението в същия ден, в който са били поръчани снимките. Имаме и запис на разговора ти с Пади във връзка с убийството на Андреа Русо."

Мина известно време, докато проумее думите. „Господи!" - помисли си и по гърба му полазиха ледени тръпки, и видя отражението си в стъклото. Позна ужаса. Толкова пъти го беше виждал върху лицата на жертвите си.

Трупът на високопоставен член на мафията е открит в хладилник в квартал Пигтаун. Наглед „обичайното" събитие в ежедневието на нюйоркската полиция е повратен момент за лейтенант Матю Стюърт.

Разследването на убийството на Бийнси Рутоло е равнозначно на отварянето на кутията на Пандора - наяве излиза корупцията във висшите полицейски среди. Скоро животът на Стюърт е поставен на карта. Но заплахата идва не от мафията, а от собствените му колеги, които се опитват да го погребат.

„Пигтаун" е роман, истински като заглавията в днешния вестник, ярък и разнолик като самия Ню Йорк.