Добри поличби - Тери Пратчет, Нийл Геймън

Добри поличби
Автор: Тери Пратчет, Нийл Геймън
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Прозорец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-04-09
Нашата цена: 14.56 лв
 

„Невероятно смешна книга. Пратчет и Геймън са най-забавно зловещата двойка след Джекил и Хайд." - Джеймс Хърбърт

„Обичам „Добри поличби". Докато я чета, се смея на глас. Чета пасажи от нея на съпруга си, когато се опитвам да го разсъня, и цитирам откъси от нея всеки ден." - Лиса Голдщайн

Според „Правите и акуратни предсказания" на Агнес Нътър светът ще свърши в събота. Всъщност тази събота. Точно след вечеря. Което означава, че Армагедон ще връхлети в съботната вечер.

Ще има морета от пламъци, дъждове от риба, луната ще се облее в кръв и армиите на Рая и Ада ще влязат в последна битка. Което е и главният проблем на Кроули, най-способният демон, по рождение влечуго, и на неговия опонент и стар приятел Азирафел, талантлив ангел и собственик на антикварна книжарничка, тъй като и на двамата животът на земята им харесва.

Така че те нямат друга възможност, освен да спрат четиримата мотоциклетисти на Апокалипсиса, използвайки силите на Армията за лов на вещици. А над всичко (или под всичко, в случая на Азирафел), трябва да намерят и да убият Антихриста, най-могъщото създание на земята. Което е страхотен срам.

Защото той е единайсетгодишен, обича кучето си, което под рунтавата си козина е порода адска хрътка, наистина го е грижа за околната среда и е от този сорт момчета, с които всеки родител би се гордял...

И ако това не е достатъчно, остава неделята…