Вуду в градски услови - cells

Вуду в градски условия. Ръководство по афро-карибска магия
Автор: С. Джейсън Блек, Кристофър Хаят
Обем: 206 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Екслибрис "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-06-16
Нашата цена: 6.37 лв
 

За С. Джейсън Блек всичко започва с поредица „случайни" съвпадения и знамения. Следват срещи със странни хора в предградията на Лос Анджелис, размисъл и експерименти. В резултат на всичко това един бял американец, който от дълги години с променлив успех се стреми да овладее наследството на западните магически системи, се хвърля с главата напред в чужда за него, но кой знае защо много привлекателна традиция - магията Вуду.

Автобиографичните глави, в които действителните събития звучат като трилър, се редуват със сравнителен анализ на основните религии, предназначен за интелигентни и непредубедени читатели. Авторите разсъждават върху историческата роля и съдбата на християнството, езичеството, западната магия и вудуизма.

"Вуду в градски условия" е книга за възрастни и духовно независими хора, свободни от расови предразсъдъци и религиозен фанатизъм. В нея се описват четирите главни течения в афро-американската магическа традиция, магически и гадателски практики, заклинания и ритуали, но най-важното си остава необикновеният, странен, нов поглед към света.

С. Джейсън Блек е художник, писател и специалист по магия и тантра. В пъстрата си кариера е експериментирал с различни форми на магия и е работил като психотерапевт и професионален медиум.

Д-р Кристофър Хаят е психофизилог и клиничен психолог с дългогодишна практика като психотерапевт. Той е добре известен автор на книги за секс магия, психология, самотрансформация и западна магия.