- center cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' w

Придружители от Вселената
Автор: Ларс А. Фишингер
Обем: 258 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "Литера Прима "
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-06-17
Нашата цена: 6.88 лв
 

Това е вече третата обширна публикация на този автор, като досега изследванията му се движеха предимно в една област, която привлича отдавна и самия мен - областта на феномените на границите на науката. При това авторът навярно с чисто спекулативни помисли е посветил тази книга на съвсем специфична тематика, а именно на възможността за извънземни посещения на Земята в миналото й, а така също и на вероятността наблюдаваните отдавна във въздушното пространство на земята летящи предмети, популярни сред обикновените хора като „летящи чинии", да представляват превозни средства на създания, наблюдаващи развитието на земната цивилизация и идващи или от далечни планети, или от други измерения - може би дори от далечното ни бъдеще.

Всичко това са мисли, които те занимават от повече от тридесет години и които ме доведоха до написването на вече 17 книги на същата или подобна тематика. При това бих искал да отбележа „следотърсаческите" способности на Фишингер и особено интересът му към изучаването на едно произведение - често наричано „Книга на книгите", което има най-големият тираж в света и служи като морален стожер и пътепоказател на всички християни: Библията.

Съществували са и много малко автори, които са проникнали толкова дълбоко в тази многостранна сбирка от отчасти древни предания от съкровищницата на шумерите, египтяните и древноеврейските легенди и които са посмели да се облегнат изключително на библейската тематика в книгите си. Ларс А. Фишингер, един представител на по-младата генерация писатели, може да бъде причислен към тези редки изключения.

Когато през 1974 година публикувах третата си книга „Господ дойде от звездите", в която се занимавах предимно със загадките на Стария завет (за съжаление първият ми опит от този род със същото заглавие и подобно съдържание бе издаден в „самиздат" и в ограничен тираж), аз бях единственият в тази област тогава. Дори и такива известни и далеч по-възрастни от мен автори като французина Роберт Шару и Ерих фон Деникен бяха се захващали само отчасти с темата за извънземната намеса в древните епохи, което по-късно направиха и други автори като Питер Колосимо или Карл Ф. Коленберг, а след тях и Валтер-Йорг Лангбайн - последният все пак след изучаване на евангелистка теология. Ето защо в лицето на автора на тази книга виждам в известна степен „сродна душа", пишеща по своего рода същата тема, и по тази причина откликнах с такова удоволствие на предложението да посветя няколко встъпителни думи за най-новото произведение на Ларс А. Фишингер.

В книгата авторът обаче излиза далеч извън границите на библейската основа, занимава се например с проблема НЛО, както и с генетичните аспекти или възможните намеси от някакъв „друг свят". Снимковият материал, голямата част от който уникален, обогатява допълнително най-новата книга на Ларс А. Фишингер. От него се очакват все по-хубави неща в бъдеще... - Петер Краса, Виена, есента на 1997 година