Вендета в Нефритения дворец - Дейл Фурутани

Вендета в Нефритения дворец
Автор: Дейл Фурутани
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-07-02
Нашата цена: 6.37 лв
 

Дейл Фурутани е трето поколение американец от японски произход (сансей). Роден е на 1 декември 1946 г. на Хавайските острови, където през 1896 г. са емигрирали от остров Ошима дядо му и баба му, за да работят в захарните плантации. Той е първият азиатоамериканец, който печели главни награди за детективски романи. Още с първия си роман „Смърт в Малко Токио" (1993) печели наградите „Антъни" и „Макевити" и е сред предложените за „Агата".

ОТ АВТОРА НА СМЪРТ НА КРЪСТОПЪТЯ

Във втората книга от трилогията, срещаме странстващия ронин Мацуяма Кадзе на централния път Токайдо в търсене на изчезналото дете. По пътя той избавя от банда разбойници търговеца Хишигава. След като обещава да го придружи в остатъка от пътя като негов йоджимбо (бодигард), Кадзе скоро открива, че около този търговец очевидно има много мрачни тайни, заради които срещу него е организирана вендета. Това е само началото на неговите премеждия до разкриването на тайната на жената на търговеца, красивата Ючан, която живее в мистериозния Нефритен дворец.

Лека, жива, изящна проза, в която всяка глава започва със стихове хайку, но същевременно е изпълнена с брутални битки и изпъстрена с будещи размисъл дзен-коани.