Изгубеното съкровище на Ордена на Тамплиерите - Стивън Сора

Изгубеното съкровище на Ордена на Тамплиерите
Автор: Стивън Сора
Обем: 366 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-08-26
Нашата цена: 9.56 лв
 

През 1307 година, когато насилствено и безкомпромисно е разпуснат от френския крал Филип, Орденът на тамплиерите притежава огромно богатство и политическа власт. И до днес нито един от трезорите или част от съкровищата на тамплиерите, които предлагали и някои видове банкови услуги, не е открито. Твърди се, че това изгубено съкровище освен всичко друго съдържа и артефакти с голямо духовно значение, които са събрани от ордена по време на Кръстоносните походи, включително генеалогията на Давид и Иисус, както и документи проследяващи тези кръвни връзки до кралското потекло на Меровингите във Франция - документи, които се приемат от хората във висшите етажи на властта като заплаха за установения ред в Църквата и държавата.

Използвайки новооткрити исторически доказателства, които представят шотландското присъствие в Новия свят цял век преди Колумб, Стивън Сора предлага очарователен и убедителен сценарий, че шотландският клан Синклер е транспортирал богатството на тамплиерите - поверено им като масонски наследници на ордена - до отдалечен остров край бреговете на днешна Нова Скотия. Разкопките там продължават вече две столетия, но сложната система от капани, шахти и отводнителни канали оставя търсачите с празни ръце. Лични средства в преследване на съкровището е "похарчил" и американският президент Франклин Делано Рузвелт.

Бъдете сигурни, че ви очаква пътешествие, което ще преобърне вашите представи за света, смисъла на историята и мястото на човека като интелектуален двигател и архитект на прогреса.