Човешкият свят, или храна за душата /Философията на живота/ - Юлиан Вучков

Човешкият свят, или храна за душата /Философията на живота/
Автор: Юлиан Вучков
Обем: 378 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-09-03
Нашата цена: 7.68 лв
 

Човешкият свят – една колкото изследвана, известна, толкова и труднообяснима безкрайност, която авторът, професор Юлиан Вучков, осветлява много сериозно, но и достъпно, увлекателно, страстно. Книгата е храна за душата, защото чертае най-разнообразни пътища към полезния, но и приятния, интересен човешки живот. Тя е поредица от живописни разкази, проникновени анализи и безброй психологически наблюдения върху философията на човешкото съществуване. Обхванато е цялото многообразие на сложната човешка същност. Разкрити са едва ли не всички положителни и всички отрицателни превъплащения на хората.

Текстът ще подтикне читателите да опознаят по-добре не само действителността, а и себе си, като извлекат ценни идеи за максималното си самоутвърждаване в различни положения и при различни обстоятелства.

Житейският и чисто професионалният път на Ю. Вучков е представен чрез неговите ту обичайни, ту необичайни спомени. Богатите му лични преживявания и всеобхватните му знания по своеобразен начин доказват колко основателни и верни са много от неговите изводи за човека, който оживява в тази книга ту като привличащо ни, ту като отблъскващо ни, ту като противоречиво, но все велико чудо.