Единайсет минути - Паулу Коелю

Единайсет минути
Автор: Паулу Коелю
Обем: 150 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2003-10-18
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Модерна притча за еротиката и алхимията на любовта.

“Имало едно време една проститутка, която се казвала Мария.”
“Единайсет минути” разказва историята на Мария, момиче от бразилско градче. Първите й любовни пориви я оставят с разбито сърце. И така Мария започва да вярва, че истинска любов не съществува, че “любовта е източник най-вече на страдания…” когато е на седемнайсет години Мария написва в дневника си: “Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми…”
Родена в североизточна Бразилия, тя мечтае да отиде в Рио де Жанейро. В големия град среща швейцарски бизнесмен, който й обещава да я направи звезда в Европа. Оказва се обаче, че договорът, който Мария подписва я заставя да работи като нископлатена танцьорка в нощен бар. Скоро след това става проститутка.

“Книгата ми няма претенциите да бъде изследване на проституцията”, казва Паулу Коелю, “и през цялото време се стремях да не осъждам героинята си за житейския й избор. Това, което в действителност ме интересува са начините, по които хората се отнасят към секса.”

“Единайсет минути” е преведена на 56 езика, издадена в повече от 150 страни и до момента са продадени 43 милиона екземпляра.

За Паулу Коелю:
През 1998 г. Паулу посещава Азия през пролетта и страните от Източна Европа през есента, турне, започващо от Истанбул, откъдето с “Ориент Експрес” пристига в София на 13 октомври По това време на български език са издадени само “Алхимикът” и “Петата планина”, но Зала 6 на НДК едва побира седемстотинте негови почитатели. “Когато пристигнах в София, моите книги бяха дошли преди мен. И аз се чувствам у дома тук, защото читателите вече са прочели душата ми."

През 1999 г. Паулу Коелю е удостоен с престижната Кристална награда на Световните икономически форуми. Според “Уърлд Икономик Форум” най-големият принос на Паулу е в това, че докосва и обединява толкова много различни култури посредством силата на езика, което го прави достоен лауреат на наградата.” Паулу е гост на Световния икономически форум от 1998 г. до днес.
През 1999 г. френското правителство му присъжда титлата Кавалер на Почетния легион.
През 2001 г. на Паулу бива присъдена немската награда “Бамби”. Според журито убеждението на Паулу, че съдбата и дарбата на всеки човек предопределя той да се превърне във “воин на светлината” в един мрачен свят, съдържа много хуманно послание, добило още по-дълбок смисъл именно през тази година.

Авторът присъства и в интернет. Той е написал серия от 365 есета, публикувани под формата на всекидневни послания в следните портали: Ynet (на иврит), RCS (на италиански), UOL (на португалски), Terra (на испански). Паулу е създал и сайт “The Manual On-Line”, който има 20 000 абонати.