Сървърни хакове за Linux. 100 изпитани съвети и инструменти - Роб Фликенджър

Сървърни хакове за Linux. 100 изпитани съвети и инструменти
Автор: Роб Фликенджър
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Зест Прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2003-10-29
Нашата цена: 13.60 лв
 

Всеки компетентен системен администратор знае, че един сървър под Linux представлява високопроизводителна система за насочване на големи количества трафик през мрежова връзка. Настройването и поддържането на сървър под Linux изисква пълни познания за операционната система Linux и поддържащия я набор от програми, както и за множество слоеве приложен софтуер. В Интернет можете да намерите основната документация, но освен основните има още много неща, които трябва да знаете, а те могат да дойдат единствено от хора с реален опит. Точно този тип „ноу-хау" съдържа Сьрвьрни хакове за Linux.

Сьрвьрни хакове за Linux представлява набор от 100 изпитани хака, предлагащи съвети и инструменти, които решават практически проблеми пред системните администратори на Linux. Всеки от хаковете може да бъде прочетен за няколко минути, но ще ви спести часове търсене на правилния отговор.
Някои от хаковете са изкусни, много от тях не са очевидни, но всички те демонстрират мощта и гъвкавостта на системите под Linux. Ще намерите хакове, посветени на: настройване на ядрото на Linux, с цел системата да работи по-ефективно: използване на CVS или RCS за запазване на отделни версии на системните файлове; употребата на инструменти за наблюдение, за отчитане на производителността на системата. Сьрвьрни хакове за Linux също така ще ви помогне да управлявате големи уеб инсталации, използващи Apache, MySQL и други инструменти с отворен код, които обикновено са част от една система под Linux.
Написана за потребители, които вече са запознати с основите, Сьрвьрни хакове за Linuxе изградена върху опита на хора, които наистина знаят какво правят.