Рупърт Мърдок. Историята на най-големия медиен магнат в света - Нийл Чиноует

Рупърт Мърдок. Историята на най-големия медиен магнат в света
Автор: Нийл Чиноует
Обем: 580 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Класика и Стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2003-11-13
Нашата цена: 18.20 лв
 

"Добре подплатен с факти, този разказ за вечния възход на магната Мърдок съдържа повече драматични обрати от роман на Джефри Арчър. Страхотно четиво, в което присъстват изключително напрегнати сделки, финансови скандали и колоритни световни знаменитости - от Бил Гейтс до Тони Блеър. Разказът на Чиноует очертава силуета на един изключителен човек - отчасти комарджия, отчасти мегаломан, като едновременно с това разкрива и ролята на притежаваната от Мърдок News Corporation в световната информационна революция."

Sunday Telegraph

Това е сага за един мъж, който в продължение на три десетилетия дебне, дразни и плаши световната медийна индустрия; сага за бизнесмена, чиито титанични хазартни сделки придават форма и съдържание на медийното пространство в глобален мащаб. Независимо дали печели или губи, Мърдок е човекът, който променя всичко. А Нийл Чиноует е точно този, който може и трябва да разкаже неговата история. През 1990 г. авторът пише статия, която предизвиква официално разследване на фамилните фирми на Мърдок в Австралия от страна на правителството. И оттогава насам не е спрял да следи отблизо бизнеса на човека, който със сигурност е най-големият играч в медийния бизнес за всички времена.

Нийл Чиноует е един от най-известните разследващи журналисти на Австралия, превърнал се в специалист по всичко известно или засекретено, свързано с империята на Рупърт Мърдок. Той работи като старши кореспондент на австралийския бизнес ежедневник Australian Financial Review Роден е в Тайланд, а през 80-те години живее и работи в Близкия Изток. Днес се е установил в Сидни, женен с две деца.